Uchida, Mitsuko

Mitsuko Uchida korunk egyik legjelentősebb zongoraművésze. Mozart, Beethoven és Schubert műveinek kiváló tolmácsolója a koncerttermekben és CD felvételein egyaránt. Kitűnően értelmezi Berg, Schönberg, Webern és Boulez zenéjét is a zenehallgatók új generációja számára. Schönberg zongoraversenyének felvétele a Clevelandi Szimfonikus Zenekar közreműködésével Pierre Boulez vezényletével 4 díjat is nyert, közte a Gramophone-díjat a legjobb versenymű kategóriában.

 

Mitsuko Uchida szinte valamennyi világhírű zenekarral és muzsikussal játszott a világ legismertebb és legfontosabb koncerttermeiben. Főszereplője volt a Carnegie Hall és a Concertgebouw sorozatainak, állandó vendégművésze a bécsi Konzerthaus hangversenyeinek. Beethoven zongoraversenyeiből tartott sorozatot a Berlini Filharmonikusokkal és Sir Simon Rattle karmesterrel. Richard Goode mellett a Marlboro Fesztivál társigazgatója.

 

A 2013/2014-es hangversenyszezon legfontosabb hangversenyei:

Ricardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Sir Simon Rattle és a Berlini Filharmonikusok, Vladimir Jurowski és a Londoni Filharmonikus Zenekar, Robin Ticciati és a Londoni Szimfonikus Zenekar, Mariss Jansons és a Bajor Rádiózenekar, Leon Fleisher és a Cleveland Orchestra, Michael Sanderling és a Drezdai Filharmonikusok, Royal Albert Hall, Barbican Centre, Royal Festival Hall, Wigmore Hall (London), Philharmonie (Berlin), Suntory Hall (Tokió), Théâtre des Champs-Elysées (Parizs), Musikverein (Bécs), Symphony Center (Chicagó), Severance Hall (Cleveland), Carnegie Hall (New York). www.mitsukouchida.com