Érdi Tamás szólóestje a Zeneakadémián

Sajtóanyag – Érdi Tamás
 
Érdi Tamás szólóestje a Zeneakadémián
Az „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben”-sorozat nyitóhangversenye
 
Érdi Tamás hangversenyével folytatódik 2017. március 16-án a Zeneakadémia Nagytermében az MVM Koncertek tavaly életre hívott új sorozata, „A Zongora 1-ben”.
A sorozat célja, hogy egyrészes hangversenyeivel új irányvonalat hozzon léte a hazai zongoraestek világában. A 60–65 perces koncertek lehetővé teszik a koncertlátogató közönségnek az este további folytatását akár egy vacsorára, akár a társasági élet egyéb kiteljesedéséhez. Ilyesformán visszaidézve a 19. század párizsi szalon hangulatát, mely megannyi nagy művésznek, így Lisztnek és Chopinnek is társadalmi életük színtere volt. Nagy örömünkre szolgál, hogy Érdi Tamás is csatlakozott a tavaly életre hívott nagysikerű sorozathoz, repertoárján Beethoven és Schubert legkedveltebb műveivel.
 
2017. március 16. (csütörtök), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem
Érdi Tamás zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben”
Érdi Tamás-bérlet 1.
Beethoven: cisz-moll szonáta (Holdfény), op. 27/2, Schubert: Négy impromptu, D 899 (op. 90),
Schubert: Három zongoradarab, op. posth. D 946
 
Érdi Tamás Junior Prima és Prima Primissima Díjas zongoraművész 17 évesen nyerte meg Moszkvában a Louis Braille zongoraversenyt, majd felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémiára. 2002-ben művészdiplomát szerzett a Torontói Royal Konzervatórium ösztöndíjasaként. Játszott a Torontói Szimfonikusokkal, az Izlandi Szimfonikusokkal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Bécsi Mozart Zenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Szverdlovszki Szimfonikusokkal, az Enescu Szimfonikusokkal. Fellépett a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben. Játszott Szibériában, Kuwaitban, Libanonban, Amerika, Kanada és Európa számos országában. Varsóban, a híres Chopin szobor alatt több alkalommal 4000 embernek zongorázott. 2009-ben születésnapi koncertet adott a Szépművészeti Múzeumban Kocsis Zoltánnal és Vásáry Tamással, mely DVD-n is nagy sikert aratott. Lemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg. 2012-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 971 karakter Jl