Rost Andrea és Vigh Andrea ének–hárfaest

2017. november 21. (kedd), 19.30 óra – Zeneakadémia Nagyterem
Rost Andrea és Vigh Andrea ének–hárfaest
 
Gluck: „Che farò senz’Euridice?” – Orfeo áriája az Orfeo és Euridice c. operából
Händel: „Ombra mai fu” – Xerxes áriája a Xerxes című operából  
Händel: C-dúr chaconne, HWV 484, John Thomas: The Minstrel's Adieu to his Native Land
Bellini: „Oh! quante volte ti chiedo” – Júlia áriája a Rómeó és Júlia című operából
Bellini: „Casta Diva…” – Norma áriája a Norma című operából  ***
Donizetti: „Prendi, per me sei libero” – Adina áriája a Szerelmi bájital című operából
Donizetti: „Regnava nel silenzio” – Lucia áriája a Lamermoori Lucia című operából
Donizetti–Mosshammer: Hárfa szóló a Lammermoori Lucia című operából
Walter-Kühne: Fantázia Csajkovszkij Anyegin című operájának témáira
Verdi: „È strano, è strano!” – Violetta áriája a Traviata című operából
Puccini: „Vissi d'arte” – Tosca imája a Tosca című operából

 

Az MVM Koncertek egyik legkülönlegesebb koncertje kerül megrendezésre 2017. november 21-én a Zeneakadémia Nagytermében: Rost Andrea Kossuth- és Prima Primissima-díjas operaénekes és Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész közös estjén az opera és hárfairodalom legszebb műveiből hallhatnak válogatást az érdeklődők. A koncert műsora finom érzékkel került kiválasztásra a barokk és romantika legnagyobb mestereinek alkotásaiból: Gluck, Händel, Bellini, Donizetti, Csajkovszkij, Verdi és Puccini művei lesznek hallhatók az igazi kuriózumnak számító hangversenyen.  
A két “hangszer”, a több mint 5000 éves múltra visszatekintő hárfa és az emberiséggel egyidős énekhang nem mindennapi találkozása különleges élményt ígér a hangversenyre ellátogató közönségnek.

 

Jegyvásárlás:

Vigh Andrea

Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművésznő 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013-tól a Zeneakadémia rektora. Tízszólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Solti György által vezetett európai turnén, a Bartók-évforduló alkalmából rendezett hangversenyeken (New York – Carnegie Hall). 1994- ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemeze jóvoltából. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt, 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. 2005-ben a Téli Ünnepi Esteken Tokody Ilonával, majd Marton Évával koncertezett. Számos TV-felvétel örökítette meg játékát. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Mozart fuvola-hárfaversenyéből Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Japánban, Szapporóban, a Kitara Hallban szóló hárfakoncertet tartott, 2017-ben pedig Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016/2017-ben 3 koncertből álló sorozaton „Remekművek 3 tételben” címmel a Zeneakadémia Nagytermében Mozart-, Debussy-, Ravel- és Saint-Saёns-műveket játszott a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Kelemen Kvartett közreműködésével. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.

Rost Andrea