2019.01.15. 19:30 Yulianna Avdeeva zongoraestje

2019. január 15. (kedd), 19.30 óra – Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Yulianna Avdeeva zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”
Debussy: Estampes, L. 108
Chopin: Asz-dúr ballada, op. 47, No. 3
Chopin: Három mazurka, op. 59
Chopin: cisz-moll prelűd, op. 45
Chopin: cisz-moll scherzo, op. 39
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei
 
A Moszkában született Julianna Avdejeva világkarriert futott be, miután Martha Argerich után az első nőként diadalmaskodott az egyik legnagyobb presztízsű zenei megmérettetésen, a varsói Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen. Tanulmányait szülővárosában, a Gnyeszin Intézetben kezdte, majd Olaszországban, a Lago di Como Nemzetközi Zongoraakadémián folytatta. Játszott többek közt a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Cseh és a Londoni Filharmonikusokkal, az NHK és a Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral. Évek óta fellép a világ legnagyobb fesztiváljain (Rheingau Musik Festival, londoni International Piano Series, gstaadi Menuhin Festival, eindhoveni Muziekgebouw Frits Philips, Schwetzinger SWR Festspiele). 2012-ben amerikai, 2013-ban Japán turnén vett részt. Fiatal kora ellenére igen széles, Bachtól a modern kompozíciókig terjedő repertoárral rendelkezik, a kritikusok leginkább Chopin-játéka tökéletességét, érzékenységét méltatják. Különleges szuggesztivitása és hibátlan technikája mindenhol tomboló sikert arat. Kiváló kamaramuzsikus is, partnerei világhírű művészek; az elmúlt években többek közt Julia Fischerrel koncertezett Berlinben. „Az orosz zongoraművésznő játéka reveláció – briliánsan és mágikus hangszínnel játszik az érzelemmel. A közönség rögtön a rabja lesz” – írta róla a Le Journal du Médoc.

Jegyvásárlás:

Yulianna Avdeeva

Yulianna Avdeeva a Varsói Chopin-verseny győzelme óta igazi világkarriert futott be. Az orosz zongoraművész Martha Argerich után az első nő, aki diadalmaskodni tudott a világ egyik legmagasabb presztízsű versenyén.Moszkvában született 1985-ben. Tanulmányait a Gnessin Special School of Music-ban kezdte, majd a Lake Como-i Zongoraakadémián folytatta. Játszott többek között a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarával, a Cseh Filharmonikusokkal, a Londoni Filharmonikusokkal, az NHK Szimfonikus Zenekarral, és a Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral. Évek óta vendégszereplője a világ legnagyobb fesztiváljainak, mint a Rheingau Musik Festival, London's International Piano Series, Menuhin Festival, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven és a Schwetzinger Festspiele.
2012-ben amerikai, 2013-ban Japán turnén vett részt. Fiatal kora ellenére igen széles repertoárral rendelkezik, melyben Bach zenéjétől a modern kompozíciókig minden megtalálható, ám a kritikusok leginkább Chopin játékának tökéletességét, érzékenységét emelik ki és méltatják! Különleges szuggesztivitása és hibátlan technikája mindenhol tomboló sikert arat. Kiváló kamaramuzsikus is, partnerei világhírű művészek. Az elmúlt években többek között Julia Fischerrel is koncertezett Berlinben. " Az orosz zongoraművésznő játéka egy reveláció, briliánsan és mágikus hangszínnel játszik az érzelemmel. A közönség rögtön a rabja lesz."- írják róla a Le Journal du Médoc-ban.